Cum poti creste afacerea prin promovare online si SEO

Daca sunteti o firma cu un buget redus de promovare sau care s-a promovat exclusiv offline, acest ghid va va ajuta sa incepeti sa va extindeti afacerea prin intermediul promovarii online.

Treptat, promovarea online a devenit chiar mai importanta decat cea offline si lipsa prezentei unei companii in mediul online poate duce chiar si la lichidarea afacerii.

Aproape toate companiile sunt acum reprezentate online si nu trebuie sa ratati aceasta oportunitate chiar daca la inceput rezultatele refuza sa apara.

Bugetul unei campanii de optimizare SEO

Bugetul este in foarte multe cazuri lucrul care limiteaza companiile la un anumit tip de promovare. Exista foarte multe metode de promovare online ce necesita buget foarte mare si care de multe ori nu au rezultatele scontate. Noi vom incerca sa prezentam in acest articol cateva metode de promovare online si optimizare SEO ce necesita un buget modest, oferite de agentia Attitude (Attagency.ro).

Totusi, metodele ieftine de promovare necesita de cele mai multe ori timp si inainte de a incepe trebuie sa va ganditi daca aveti timpul necesar pentru a face acest lucru sau daca in timpul consumat cu aceasta activitate puteti scoate mai multi bani decat ar costa sa platiti pentru o campanie online de promovare.optimizare-seo

Pasii necesari pentru o promovare eficienta

Primul pas este reprezentat de construirea propriului website.
Exista trei variante:
– puteti incerca sa il construiti singur;
– puteti incerca sa il construiti singur, apeland la platformele gratuite existente si sa contractati o alta firma doar pentru mici ajustari;
– puteti plati o firma specializata care sa realizeze integral pagina dumneavoastra web.

Prima varianta este foarte putin costisitoare, costurile fiind reprezentate de cei 3-4 euro platiti firmei de hosting, insa foarte mare consumatoare de timp. Daca doriti ceva ieftin si care sa isi faca treaba bine noi recomandam sa urmati varianta numarul doi.
Paginile site-ului dumneavoastra trebuie sa contina informatii clare despre obiectul dumneavoastra de activitate si despre produsele pe care le oferiti clientilor – nu va zgarciti cu informatiile.

Dupa ce ce ati realizat pagina web puteti trece la promovarea online propriu-zisa. Si in acest caz o puteti face dumneavoastra sau puteti apela la experti in promovare online. Aici este putin mai delicat pentru ca daca gresiti ceva in modul in care optimizati pagina web pentru motoarele de cautare este destul de dificil sa reparati greselile si de aceea recomandam sa folositi firme specializate in domeniul SEO.

Linkbuilding personalizat

Daca totusi doriti sa faceti singur aceasta etapa va recomandam sa incepeti cu cateva directoare bune de firme si sa folositi descrieri si titluri unice pentru inscrierile dumneavoastra iar apoi sa obtineti treptat linkuri pe site-uri din nisa dumneavoastra.

Dupa ce ati demarat aceasta etapa trebuie sa incepeti sa folositi platformele de socializare. Cea mai folosita platforma de socializare din Romania este Facebook. Este un loc bun in care puteti face promovare online. Ca si in celelalte cazuri, puteti opta pentru varianta gratuita, incercand sa obtineti like-uri de la prieteni, de la prietenii prietenilor si de la vizitatorii ce vin din alte surse sau puteti opta pentru varianta platita prin care afisati reclama site-ului dumneavoastra pe Facebook, astfel obtinand like-uri si de la alte persoane interesate de afacerea dumneavoastra.

Prima metoda de promovare online nu consideram ca este sustenabila si de aceea va recomandam sa combinati cele doua metode si astfel sa reusiti sa va faceti simtita prezenta in online mult mai repede si mult mai puternic.

Social media

Puteti incerca sa va promovati si prin intermediul platformei de socializare Google +. Aceasta este momentan mult mai redusa decat Facebook, insa nu se stie ce se va intampla in viitor.

O metoda foarte buna de promovare online, dar costisitoare este Google Adwords. Initial, puteti incerca aceasta platforma pentru o perioada limitata de timp pentru a vedea daca va avantajeaza. In general, rezultatele obtinute prin aceasta metoda sunt destul de bune.

O alta metoda de promovare online este reprezentata de site-urile de afiliere. Inscrieti site-ul dumneavoastra pe aceste site-uri si realizati bannere si linkuri ce pot fi folosite de alte site-uri pentru a va promova.

Fiti activi pe forumurile si blogurile pe care se discuta subiecte legate de obiectul dumneavoastra de activitate.

Exista multe alte metode de promovare online, acestea urmand a fi detaliate in alte articole.

Daca doriti sa aveti o afacere de succes nu neglijati promovarea online!